137 kişilik kadroya bin 92 kişi başvurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2009 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Adalet Bakanlığınca Bursa ve Kırıkkale'de açılan zabıt katipliği sınavlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bursa'da 137 kişilik kadro için bin 92 kişi, Kırıkkale'de 5 kişilik kadro için 287 kişi başvurdu.

Bursa Adliyesi ve bölge istinaf mahkemelerinde görevlendirilmek üzere açılan 137 kişilik zabıt katipliği kadrosu için sabah saatlerinden itibaren Bursa Adliyesine gelen bin 92 aday, sınav saatine kadar, yanlarında getirdikleri klavyelerle çalışmalarını sürdürdü.

Sınav Komisyon Başkanı Necati Türe, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınava katılan adaylardan 3 dakikada yanlışsız 90 kelime yazanların 27 Haziranda mülakata alınacağını bildirdi.

Bunlardan 70 puan alanların sıralamaya tabi tutulacağını belirten Türe, "Daha sonra bunlar bakanlığa gönderilecek ve bakanlığın uygun gördükleri atanacak. Atamalar temmuz ayında yapılacak" dedi.

KIRIKKALEKırıkkale'de de zabıt katipliği için açılan 5 kişilik kadroya 287 kişi başvurdu.

Kırıkkale Adliyesindeki sınav için sabahın erken saatlerinden itibaren adliyenin bahçesinde toplanan adaylar 14'er kişilik gruplar halinde bilgisayar uygulama sınavına alındı.

Bahçede sınav için bekleyen adaylardan Hatice Cebeci, işletme ve bankacılık mezunu olduğu halde iş bulamadığı için sınava başvurduğunu belirterek, "Daha önce de birçok sınava girdim ama olumlu sonuç alamadım. Bu sınavdan da çok umudum yok" diye konuştu.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz'ın başkanlığındaki komisyonun gözetiminde yapılan sınavda en hızlı ve doğru yazarak başarılı olan adaylar daha sonra mülakata tabi tutulacak.

Mülakatı geçen 5 kişiden 3'ü Kırıkkale, 1'i Keskin, diğeri Delice adliyesinde görevlendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber